Home » Tietoa laskutuksesta

09.03.2021

Tietoa laskutuksesta

Kysyttävää laskusta tai laskutusvaihtoehdoista? Poimi talteen tärkeimmät ohjeet ja energialaskujen maksaminen on entistä sujuvampaa! Huomioithan myös, että meillä Raahen Energialla sähkö- ja kaukolämpölaskutus hoidetaan erikseen. Laskuilla on mm. eri yhteystiedot ja tilinumerot! Mikäli saat laskusi paperisena, muistathan tarkistaa että tiedot maksaessasi ovat oikein!

Laskun maksaminen

Kätevin maksutapa on e-lasku. Tilaamalla laskut verkkopankkiisi, saat laskut nopeasti ja varmasti. Sähköinen lasku ei eksy matkalla, sen voi laittaa maksuun automaattisesti tai voit hyväksyä sen maksuun itse tarkastuksen jälkeen.

 • E-lasku on ympäristöystävällisempi vaihtoehto paperilaskulle, saat e-laskun suoraan omaan verkkopankkiisi.
 • Suoramaksu, saat postitse paperilla ilmoituksen maksuista, jotka veloitetaan tililtäsi eräpäivänä, kysy lisää omasta pankistasi
 • Yritysasiakkaana saat verkkolaskun käyttöösi ilmoittamalla yrityksesi verkkolaskutiedot asiakaspalveluumme
 • Sähkölaskuilla myös sähköpostilasku, ilmoita sähköpostiosoitteesi asiakaspalveluun
 • mikäli käytössä ei ole e-laskua, suoramaksua, sähköpostilaskua tai verkkolaskua, saat laskusi perinteisenä paperilaskuna postin mukana

Laskutusväli sopivaksi

Voit maksaa laskusi neljä (vain sähkölaskut), kuusi tai kaksitoista kertaa vuodessa. Laskutusvälin valinta hoituu sopimusta tehdessäsi tai voit muuttaa nykyisen laskutusvälin sinulle sopivaksi ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.

Laskun eräpäivä

Sähkölaskut;
Laskun eräpäivä on 14 päivää laskun päiväyksestä. Jos tarvitset lyhyen maksuajan laskulle, sinulla on kuluttajana-asiakkaana eräpäivän jälkeen 10 päivää aikaa maksaa lasku ilman maksumuistutusmaksua ja siitä aiheutuvia kuluja. Lähetämme maksumuistutuksen 14 päivää alkuperäisen eräpäivän jälkeen ja siihen lisätään maksumuistutuksesta ja viivästyksestä aiheutuneet kulut.

Jos tarvitset pidemmän maksuajan tai neuvoja laskun maksamiseen, sinua palvelee yhteistyökumppanimme Ropo Capital.
Puh: 09 4246 1343 (pvm/mpm) arkisin klo 8-20 ja la klo 10-15, https://www.ropo-online.fi/

Kaukolämpölaskut;
Laskun eräpäivä on 14 päivää laskun päiväyksestä.
Jos tarvitset pidemmän maksuajan tai neuvoja laskun maksamiseen, ota yhteyttä kaukolämpölaskutukseen energia@raahe.fi tai p. 040 621 3911

Ohjeet e-laskun käyttöönottoon

E-lasku on helppo ja vaivaton tapa maksaa laskuja. Myös ympäristö kiittää, kun laskuja ei enää lähetetä paperisena kotiin. Kaikki laskun maksamiseen tarvittavat tiedot ovat valmiina e-laskulla, sinun tehtäväksesi jää vain laskun hyväksyminen verkkopankissa. E-laskun voi myös asettaa automaattiseen maksuun.

Sähkölaskut;

 1. Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. Sopimuksen tekoa varten tarvitset laskuttajan nimen, asiakasnumeron ja laskutusperustetunnuksen, tiedot löydät laskultasi.
 2. Valitse e-laskun lähettäjä ja haluamasi laskut:
  Laskuttaja: Raahen Energia Oy
  Laskunaihe: sähkölasku
 3. Ilmoita asiakasnumerosi ja laskutusperustetunnus. Löydät nämä tiedot viimeisimmältä sähkölaskultasi tai sopimuksestasi.
 4. Nyt sinulla on voimassa oleva e-laskusopimus. Saat jatkossa laskut suoraan verkkopankkiisi jo yleensä seuraavasta laskusta lähtien.

Kaukolämpölaskut;

 1. Tee e-laskusopimus omassa verkkopankissasi. Sopimuksen tekoa varten tarvitsemasi tiedot löydät laskultasi.
 2. Valitse e-laskun lähettäjä ja haluamasi laskut:
  Laskuttaja: Raahen Energia Oy
  Laskunaihe: kaukolämpölasku
 3. Ilmoita viitenumerosi. Löydät tiedon viimeisimmältä kaukolämpölaskultasi.
 4. Nyt sinulla on voimassa oleva e-laskusopimus. Saat jatkossa laskut suoraan verkkopankkiisi jo yleensä seuraavasta laskusta lähtien.

Kysyttävää laskusta tai laskutuksesta?

Jäikö vielä kysyttävää? Ole yhteydessä asiakaspalveluihimme:

SÄHKÖLASKUTUS                                          
p. 08 477 050
asiakaspalvelu@aspa.raahenenergia.fi

LÄMPÖLASKUTUS
p. 040 621 3911
energia@raahe.fi