Hinnastot ja sopimusehdot

Sähkön hinta muodostuu kolmesta tekijästä: sähkön myyntihinnasta, sähkön siirtohinnasta ja veroista (arvonlisä- ja energiavero). Voit kilpailuttaa sähkön myyntiosuuden. Sähkön siirrosta vastaa aina paikallinen verkkoyhtiö, Raahessa Raahen Energia Oy.

Sähkönsiirto

Sähkönmyynti

Tutustu Oulun Sähkönmyynnin Pohjoista voimaa -sähkösopimuksiin ja hintoihin.

www.pohjoistavoimaa.fi

Sähkölaskutus ja asiakaspalvelu

Oulun Sähkönmyynti vastaa Oulun Energian, Kemin Energian, Keminmaan Energian, Raahen Energian, Tornion Energian ja Tenergian sähkölaskutuksesta ja maksuliikenteen hoidosta. Oulun Sähkönmyynti on laskulla saajana ja laskulta näet erittelyt, minkä yhtiön palveluista lasku muodostuu. Oulun Sähkönmyynti hoitaa myös näiden yhtiöiden asiakaspalvelun. Tämän takia asiakkaidemme yhteydenotot ohjataan Oulun Sähkönmyynnin hoitamaan Pohjoista Voimaa -asiakaspalveluun.

Haluamme tehdä sähkölaskun maksamisen sinulle mahdollisimman helpoksi ja joustavaksi. Voit valita sinulle sopivimman laskutusvälin, eräpäivän ja laskutustavan.

Voit maksaa sähkönkulutuksesi neljällä, kuudella tai kahdellatoista laskulla vuodessa. Voit valita laskuillesi sinulle sopivimman eräpäivän seuraavista päivistä: kuukauden 5. päivä, 15. päivä, 20. päivä tai viimeinen päivä. Eräpäivän ja laskutusvälin voit valita sopimusta tehdessäsi tai muuttaa tiedot Energiatilillä.

Sähkölaskusi saat  valintasi mukaan ympäristöystävällisenä e-laskuna, suoramaksuna tai perinteisenä paperilaskuna. E-lasku on parempi vaihtoehto perinteiselle paperilaskulle niin laskun       maksajan kuin laskuttajankin näkökulmasta. Suoramaksu puolestaan sopii maksajalle, jolla ei ole vielä käytössä verkkopankkia.

Lisätietoja laskutuksesta ja asiakaspalvelusta www.pohjoistavoimaa.fi ja www.energiatili.fi .

Mistä sähkölasku muodostuu?

Sähkölasku muodostuu kolmesta tekijästä: sähkön myyntihinnasta, sähkön siirtohinnasta ja veroista. Myyntihinta on kilpailutettavissa, mutta siirtohinta ei.

Sähkön myyntihinta
Sähkön myyntihinta muodostuu kulutukseen perustuvasta energiamaksusta (snt/kWh) ja kiinteästä perusmaksusta (€/kk). Perusmaksulla katetaan muun muassa hallinnollisia kuluja, kuten laskutus ja postitus. Sähkön myyntihintaan vaikuttaa merkittävästi sähkön osto- ja tuotantokustannukset. Sähkön ostokustannukset määräytyvät pohjoismaisessa sähköpörssissä.

Sähkön siirtohinta
Sähkön siirtohinta muodostuu kulutukseen perustuvasta siirtomaksusta (snt/kWh) ja kiinteästä perusmaksusta (€/kk). Siirtomaksun määräytymiseen vaikuttaa muun muassa asiakkaalle toimitetun sähköenergian määrä ja tehontarve sekä jännitetaso, jolla asiakas on liittynyt verkkoon. Sähkön siirrosta vastaa aina paikallinen jakeluverkkoyhtiö.

Sähkövero
Asiakas maksaa sähköveroa kulutetun sähkön mukaan ja vero laskutetaan sähkön siirtohinnan yhteydessä. Vero muodostuu sähkön valmisteverosta ja huoltovarmuusmaksusta. Verovelvollisia ovat kaikki sähkön loppukäyttäjät. Sähköveroa maksetaan kulutetusta sähköstä. Sähköverkkoyhtiöt ovat puolestaan velvollisia keräämään energiaveron sähkön siirtohinnan yhteydessä ja tilittämään sen valtiolle.

Arvonlisävero
24 prosentin arvonlisävero lisätään sekä sähkön myyntihintaan, sähkön siirtohintaan että sähköveroon.

Mistä kaukolämpölasku muodostuu?

Kaukolämpölasku muodostuu energian myyntihinnasta, perusmaksusta ja veroista.

Kaukolämmön myyntihinta
Myyntihinta muodostuu kulutukseen perustuvasta energiamaksusta (€/MWh) ja perusmaksusta  (€/vuosi).

Lämmön myyntihintaan vaikuttaa lämmön ostohinta Raahen Voima Oy:ltä sekä omilla öljy/pellettilaitoksilla tuotetun lämmön kustannukset.

Perusmaksu määräytyy kiinteistön tarvitseman suurimman lämmitystehon mukaan lasketusta tilausvesivirrasta. Perusmaksulla katetaan verkoston ja lämpökeskusten ylläpito ja huoltokuluja, sekä mm. päivystys ja laskutus kuluja. Perusmaksu mahdollistaa laadukkaan ja häiriöttömän lämmöntoimituksen asiakkaille.

Arvonlisävero
24 prosentin arvonlisävero lisätään sekä myyntihintaan ja perusmaksuun.