26.07.2016

Raahen Energia Oy tarkistaa sähkön siirtohintojaan

Raahen Energia Oy:n hallitus on päättänyt korottaa 1.1.2017 alkaen verottomia sähkönsiirron energia- ja perusmaksuja keskimäärin 5 %. Edellisen kerran Raahen Energia Oy on korottanut sähkön siirtohintoja 1.6.2014.

Hinnankorotuksen perusteet
Hinnankorotustarve aiheutuu pääosin kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj:n suurista kantaverkkoinvestoinneista, joista johtuen kantaverkkomaksuja on korotettu 1.1.2016 alkaen keskimäärin 14 % ja kantaverkkomaksuja tullaan korottamaan 1.1.2017 alkaen keskimäärin 7 %. Edellisten lisäksi lisäkustannuksia aiheutuu sähkömarkkinalain verkkoyhtiöille asettamista uusista sähkön toimitusvarmuusvaatimuksista.

Esimerkkejä hinnankorotuksen vaikutuksesta
Pienen kerrostalohuoneiston sähkönsiirtolasku veroineen nousee keskimäärin 6,8 euroa vuodessa. Omakotitalossa, jossa ei ole sähkölämmitystä tai isossa rivi-/kerrostalo-asunnossa korotuksen vaikutus on noin 14,7 euroa vuodessa ja sähkölämmitteisessä omakotitalossa noin 36 euroa vuodessa.

On myös hyvä muistaa, että sähköverkkoyhtiöt (kuten Raahen Energia Oy) ovat velvollisia keräämään energiaveron sähkönsiirron laskutuksen yhteydessä ja tilittämään sen valtiolle. Esimerkiksi kotitalouskäyttäjällä, jolla vuosikulutus on 5000 kWh, verojen osuus on 46 % sähkönsiirtolaskusta.

Toivotamme asiakkaillemme hyvää loppuvuotta ja rauhaisaa joulua!

Lisätietoja asiasta antaa toimitusjohtaja Lasse Lahti.

Sähkön siirtohinnasto 1.1.2017 alkaen
Tarkistettu Palveluhinnasto 1.1.2017 alkaen