[vc_row rt_row_background_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_borders=”” rt_row_paddings=”true” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column width=”2/3″ rt_wrp_col_paddings=”false” rt_border_top=”” rt_border_bottom=”” rt_border_left=”” rt_border_right=”” rt_border_top_mobile=”” rt_border_bottom_mobile=”” rt_border_left_mobile=”” rt_border_right_mobile=”” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”3581″ img_size=”743×350″][vc_custom_heading text=”Kaukolämpö lämmittää Raahessa” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Kaukolämpö on lämmitysmuoto, joka säästää energiaa ja pitää ympäristön puhtaana. Kaukolämpöverkko rakennetaan maanpinnan alle yhdessä muiden maanalaisten johtojen kanssa, minkä jälkeen siirto- ja jakelujohtojen ympäristövaikutus on lähinnä vähäinen lämpövuoto maaperään.

Tietoa kaukolämpöön liittymisestä, kaukolämpöliittymien suunnittelusta ja Raahen alueen lämpöurakoitsijoista löydät täältä. Tietoa kaukolämmön mittaroinnista saat Kaukolämmön mittaus -sivulta.

Käyttöohjeita ja kaukolämmön toiminta-animaation löydät Kaukolämmön ABC -oppaasta.

Lisää aiheesta:

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row rt_row_background_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_borders=”” rt_row_paddings=”true” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_video_format=”self-hosted” rt_bg_color=”#f2f2f2″][vc_column rt_wrp_col_paddings=”false” rt_border_top=”” rt_border_bottom=”” rt_border_left=”” rt_border_right=”” rt_border_top_mobile=”” rt_border_bottom_mobile=”” rt_border_left_mobile=”” rt_border_right_mobile=”” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_row_inner rt_row_style=”global-style” rt_row_borders=”” rt_row_paddings=”true” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_video_format=”self-hosted” rt_padding_top=”10″ rt_padding_bottom=”20″][vc_column_inner width=”1/2″ rt_wrp_col_paddings=”false” rt_border_top=”” rt_border_bottom=”” rt_border_left=”” rt_border_right=”” rt_border_top_mobile=”” rt_border_bottom_mobile=”” rt_border_left_mobile=”” rt_border_right_mobile=”” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”4237″ img_size=”medium” onclick=”custom_link” img_link_target=”_blank” link=”http://www.energiatehokkuussopimukset2017-2025.fi/”][vc_column_text]Raahen Energia Oy liittyi elinkeinoelämän energiatehokkuussopimuksen energiapalveluiden toimenpideohjelmaan 14.10.2016 liittymisnumerolla 16. Sopimus on vuosille 2017-2025 ja järjestelmän tarkoituksena on 6 prosentin energiansäästö vuoteen 2025 mennessä.

Tavoitteena on pienentää energian kulutusta ja ottaa käyttöön toimintamalleja, joiden ansiosta energiatehokkuudesta tulee osa jokapäiväistä toimintaa. Yritys sitoutuu energiapalvelujen tarjoamiseen asiakkaille sekä muihin toimenpideohjelmassa esitettyihin enegiatehokkuustoimiin.[/vc_column_text][vc_icon icon_fontawesome=”fa fa-youtube” color=”sky” size=”lg” link=”url:https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fchannel%2FUCnvQ0DKlrXzzVseBMzcihUw||target:%20_blank|”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″ rt_wrp_col_paddings=”false” rt_border_top=”” rt_border_bottom=”” rt_border_left=”” rt_border_right=”” rt_border_top_mobile=”” rt_border_bottom_mobile=”” rt_border_left_mobile=”” rt_border_right_mobile=”” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”4229″ img_size=”full”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row rt_row_background_width=”default” rt_row_style=”default-style” rt_row_borders=”” rt_grid=”true” rt_row_paddings=”true” rt_bg_effect=”classic” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”cover” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll” rt_bg_video_format=”self-hosted”][vc_column width=”1/2″ rt_wrp_col_paddings=”false” rt_border_top=”” rt_border_bottom=”” rt_border_left=”” rt_border_right=”” rt_border_top_mobile=”” rt_border_bottom_mobile=”” rt_border_left_mobile=”” rt_border_right_mobile=”” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”3894″ img_size=”550×250″][vc_custom_heading text=”Energianeuvonta” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]

Energian järkevällä ja taloudellisella käytöllä pienennät sähkö- ja lämpölaskua viihtyvyydestä tai nykyajan mukavuuksista tinkimättä. Tutkimusten mukaan samankokoisissa ja -tyyppisissä asunnoissa asuvat perheet kuluttavat energiaa hyvin eri tavalla. Arkisilla käyttötottumuksilla, perheen koolla ja henkilökohtaisilla mieltymyksillä on merkitystä.

Energianeuvontamme auttaa sinua suunnittelemaan energiankäyttöäsi ja säästämään sekä energiaa että rahaa. Järkevällä energiankäytöllä huolehdit myös ympäristöstä ja turvaat omalta osaltasi energian saatavuuden tulevaisuudessa.

Energianeuvojaltamme saat tietoa ja opastusta esimerkiksi:

  • rakennusten lämmityksen säätämisessä ja lämmitystapavalinnoissa
  • asumisen energiankulutuksen säästämisessä
  • uudis- ja korjausrakentamisen valinnoissa
  • energiatehokkaiden valintojen tekemisessä.

Energiatili kertoo kulutuksesi
Oman energiankulutuksen tunteminen on avain turhan kulutuksen karsimiseen. Voit seurata omaa kulutustasi jopa tunnin tarkkuudella Energiatilillä. Palvelun avulla voit esimerkiksi katsoa, miten saunan lämmittäminen vaikuttaa energiankulutukseen.

Omia kulutustottumuksia on helpompi muuttaa, kun kulutustiedot näkyvät tarkasti. Energiankulutusta seuraamalla voi havaita myös mahdolliset kodinkone- tai sähkölaiteviat. Rikkoutunut tai vahingossa päälle unohtunut laite voi aiheuttaa kulutuspiikin.

Motivan energianeuvonta kuluttajille[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″ rt_wrp_col_paddings=”false” rt_border_top=”” rt_border_bottom=”” rt_border_left=”” rt_border_right=”” rt_border_top_mobile=”” rt_border_bottom_mobile=”” rt_border_left_mobile=”” rt_border_right_mobile=”” rt_bg_image_repeat=”repeat” rt_bg_size=”auto auto” rt_bg_position=”right top” rt_bg_attachment=”scroll”][vc_single_image image=”3613″ img_size=”550×250″][vc_custom_heading text=”Energian säästäminen” use_theme_fonts=”yes”][vc_column_text]Energian järkevällä ja taloudellisella käytöllä pienennät sähkö- ja lämpölaskua viihtyvyydestä tai nykyajan mukavuuksista tinkimättä. Tutkimusten mukaan samankokoisissa ja –tyyppisissä asunnoissa asuvat perheet kuluttavat energiaa hyvin eri tavalla.

Energiankäyttö on elämäntapa-asia, jossa arkisilla käyttötottumuksilla, harrastuksilla ja henkilökohtaisilla mieltymyksillä on merkitystä. Suomalaisen kotitalouden välillisestä ja välittömästä energiankulutuksesta noin 40 prosenttia menee asumiseen, 20 prosenttia liikkumiseen, 20 prosenttia elintarvikkeisiin ja loput 20 prosenttia muuhun kulutukseen.

Välillinen kulutus muodostuu energiasta, jota tarvitaan tuotteiden ja palveluiden tuottamiseen. Välitön kulutus on pääasiassa energiaa, jota käytämme kotona ja liikkuessamme omalla autolla.

Hyödyllisiä linkkejä
Topten-Suomi auttaa sinua löytämään markkinoiden energiatehokkaimmat laitteet ja tuotteet. Eneuvonta.fi ja Motiva tarjoavat runsaasti tietoa energiatehokkuudesta asumiseen, rakentamiseen, remontoimiseen ja liikkumiseen liittyen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]