Tietoa energiasta – Raahen Energia Oy
kaukolampo

Kaukolämpö lämmittää Raahessa

Kaukolämpö on lämmitysmuoto, joka säästää energiaa ja pitää ympäristön puhtaana. Kaukolämpöverkko rakennetaan maanpinnan alle yhdessä muiden maanalaisten johtojen kanssa, minkä jälkeen siirto- ja jakelujohtojen ympäristövaikutus on lähinnä vähäinen lämpövuoto maaperään.

Tietoa kaukolämpöön liittymisestä, kaukolämpöliittymien suunnittelusta ja Raahen alueen lämpöurakoitsijoista löydät täältä. Tietoa kaukolämmön mittaroinnista saat Kaukolämmön mittaus -sivulta.

Käyttöohjeita ja kaukolämmön toiminta-animaation löydät Kaukolämmön ABC -oppaasta.

Lisää aiheesta:

Sähkön alkuperä ja ympäristövaikutukset

Oulun Sähkönmyynti panostaa sähkönhankinnassaan vahvasti kotimaisilla ja uusiutuvilla raaka-aineilla tuotettuun sähköön.

Sähköntuotanto vaikuttaa kuitenkin aina ympäristöön sekä paikallisesti voimalaitoksen välittömässä läheisyydessä että laajemmin. Tuotannossa syntyvät kasvihuonekaasut vaikuttavat maapallon ilmastoon aiheuttaen ilmaston lämpenemistä.

Tarkemmat tiedot sähkön alkuperästä »

energianeuvonta

Energianeuvonta

Energian järkevällä ja taloudellisella käytöllä pienennät sähkö- ja lämpölaskua viihtyvyydestä tai nykyajan mukavuuksista tinkimättä. Tutkimusten mukaan samankokoisissa ja -tyyppisissä asunnoissa asuvat perheet kuluttavat energiaa hyvin eri tavalla. Arkisilla käyttötottumuksilla, perheen koolla ja henkilökohtaisilla mieltymyksillä on merkitystä.

Energianeuvontamme auttaa sinua suunnittelemaan energiankäyttöäsi ja säästämään sekä energiaa että rahaa. Järkevällä energiankäytöllä huolehdit myös ympäristöstä ja turvaat omalta osaltasi energian saatavuuden tulevaisuudessa.

Energianeuvojaltamme saat tietoa ja opastusta esimerkiksi:

  • rakennusten lämmityksen säätämisessä ja lämmitystapavalinnoissa
  • asumisen energiankulutuksen säästämisessä
  • uudis- ja korjausrakentamisen valinnoissa
  • energiatehokkaiden valintojen tekemisessä.

Energiatili kertoo kulutuksesi
Oman energiankulutuksen tunteminen on avain turhan kulutuksen karsimiseen. Voit seurata omaa kulutustasi jopa tunnin tarkkuudella Energiatilillä. Palvelun avulla voit esimerkiksi katsoa, miten saunan lämmittäminen vaikuttaa energiankulutukseen.

Omia kulutustottumuksia on helpompi muuttaa, kun kulutustiedot näkyvät tarkasti. Energiankulutusta seuraamalla voi havaita myös mahdolliset kodinkone- tai sähkölaiteviat. Rikkoutunut tai vahingossa päälle unohtunut laite voi aiheuttaa kulutuspiikin.

Ota yhteyttä energianeuvojaan
Jarmo Meriläinen
puh. 044 703 3084
jarmo.merilainen@oulunenergia.fi

sahko2

Energian säästäminen

Energian järkevällä ja taloudellisella käytöllä pienennät sähkö- ja lämpölaskua viihtyvyydestä tai nykyajan mukavuuksista tinkimättä. Tutkimusten mukaan samankokoisissa ja –tyyppisissä asunnoissa asuvat perheet kuluttavat energiaa hyvin eri tavalla.

Energiankäyttö on elämäntapa-asia, jossa arkisilla käyttötottumuksilla, harrastuksilla ja henkilökohtaisilla mieltymyksillä on merkitystä. Suomalaisen kotitalouden välillisestä ja välittömästä energiankulutuksesta noin 40 prosenttia menee asumiseen, 20 prosenttia liikkumiseen, 20 prosenttia elintarvikkeisiin ja loput 20 prosenttia muuhun kulutukseen.

Välillinen kulutus muodostuu energiasta, jota tarvitaan tuotteiden ja palveluiden tuottamiseen. Välitön kulutus on pääasiassa energiaa, jota käytämme kotona ja liikkuessamme omalla autolla.

Hyödyllisiä linkkejä
Topten-Suomi auttaa sinua löytämään markkinoiden energiatehokkaimmat laitteet ja tuotteet. Eneuvonta.fi ja Motiva tarjoavat runsaasti tietoa energiatehokkuudesta asumiseen, rakentamiseen, remontoimiseen ja liikkumiseen liittyen.